Автомобил от птичи поглед движещ се по криволичещ път през гората.

100% ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛИ NISSAN

Новият начин на шофиране.

Новият начин на шофиране.

Новият начин на шофиране.

Кажете сбогом на двигателя с вътрешно горене,
посрещнете новия начин на шофиране.

Кажете сбогом на двигателя с вътрешно горене,
посрещнете новия начин на шофиране.

Say goodbye to the internal combustion engine, say hello to a new way of driving.

Ръка включва зарядно устройство в електрически автомобил.

100% електрическа мощност, задвижваща бъдещето

Представете си превозно средство, което е евтино за поддръжка, екологично и реагиращо мигновено. В Nissan отдавна сме разбрали предимствата на батерията, захранваща безшумен електрически мотор. Електрическите превозни средства на Nissan предлагат подобрен пробег и производителност, за да направят шофирането Ви възможно най-вълнуващо. Предимствата на шофирането на електрическо превозно средство са многобройни, но за да се възползвате максимално от тях, трябва да имате предвид някои неща.

Как работи?

Как работи?

How does it all work?

Електричеството създава движение

Електричеството създава движение (и обратно)

Електрическите превозни средства използват електричество, съхранявано в акумулаторни батерии с високо напрежение, за захранване на електрически двигател. След това двигателят преобразува електрическата енергия в механична мощност за задвижване на превозното средство.

Кабели за зареждане

Включва се като всяко друго устройство

Батериите на електрическите превозни средства се зареждат в електрическата мрежа, като например домашен контакт или обществена станция за зареждане. Всички електрически превозни средства се доставят с кабел за зареждане.

Почувствайте тръпката от 100% електрически автомобил

Не губи енергия

При регенеративно спиране, енергията, произведена при забавяне на автомобила, се преобразува и съхранява в батерията. Енергията се генерира, когато педалът на газта се освободи от водача и инерцията на колелата включи електрическия мотор. С по-малката необходимост от използване на спирачките и другите механични части, частите на автомобила издържат по-дълго.

Почувствайте тръпката от 100% електрически автомобил

Почувствайте тръпката от 100% електрически автомобил

Feel the thrill of 100% Electric

The elegant Nissan LEAF on the road.

LEAF

Електрическият семеен автомобил.

Предлага се с 40kWh или мощна 62kWh батерия, с елегантна аеродинамика и усъвършенствани технологии, които Ви дават повече увереност на пътя. Открийте изцяло нов начин на шофиране. Ще бъдете изумени от Nissan LEAF.

The stunning Nissan ARIYA on a mountainous road.

ARIYA

Електрическият кросоувър.

Кросоувърът Ariya с технология e4ORCE е началото на нова ера на безпроблемно, интуитивно и адаптивно изживяване както на борда, така и извън него. Всички са издържани с изтънчен външен дизайн, вдъхновен от вечния японски футуризъм.

The great e-NV200 Evalia

E-NV200 EVALIA

5 или 7-местният семеен електрически автомобил

Със своя нов капацитет на батерията от 40kWh, 100% електрическият 5 или 7-местен e-NV200 Combi е идеален за всяко растящо семейство и чудесен избор за по-устойчив начин на живот с нулеви емисии по време на шофиране.

Възползвайте се максимално от 100% електрическият си автомобил

Възползвайте се максимално от 100% електрическият си автомобил

Making the most of your 100% electric car

Car from a bird's-eye view driving across a bridge.

Как да заредя електрическия си автомобил?

Как да заредя електрическия си автомобил?

How do I charge my electric car?

Electric car being charged through a domestic plug

Домашен контакт

Включете Вашия автомобил да се зарежда в домашния контакт, точно като лаптоп или друго подобно устройтво. С помощта на EVSE кабела, батерията ще се зареди за една нощ. Това е може би всичко, което Ви трябва за кратко пътуване до работното място или ако не използвате колата си всеки ден. Зелената технология наистина улеснява живота Ви.

Electric car being charged with a home-charging unit.

Домашно AC зарядно

Най-доброто място за зареждане на Вашия автомобил е в дома Ви, през нощта. Можете да превърнете гаража си или алеята пред дома в специална станция за зареждане с домашно зарядно устройство, наричано още AC зарядно устройство. Благодарение на тези AC зарядни устройства Вашия електрически автомобил се зарежда много по-бързо (*). Използването на AC зарядно устройство у дома е много по-удобно и прави шофирането с електричество по-лесно от всякога.

Electric car charging at a public charge point.

Обществени точки за зареждане

В Европа има повече от 200 000 обществени зарядни станции, включително над 6 600, които предлагат услуги за бързо зареждане - и техният брой нараства всеки ден. Можете да изтеглите приложение, което да Ви помогне да намерите и планирате следващото си зареждане и да се възползвате от многобройните институции и корпорации, които предлагат безплатен паркинг, докато зареждате.

Как мога да увелича максимално пробега си?

Как мога да увелича максимално пробега си?

How can I make the most of my range?

Човек включва автомобила си в домашно зареждащо устройство.

Погрижете се за батерията

Повечето електрически превозни средства не отчитат значителен спад на батерията при нормална ежедневна употреба. Един лесен съвет, за да поддържате батерията във форма, е да избягвате да оставяте заряда да падне под 5%.

Ръка, държаща смартфон.

Планирайте пътуванията си

Батерията на Вашето електрическо превозно средство е напълно достатъчна за ежедневните Ви пътувания. Когато пътувате на дълги разстояния, просто не забравяйте да си вземете почивка и да се заредите, докато се разтъпчете и похапнете.

Двойка се усмихва, докато поставя коланите си.

Оптимизирайте шофирането си

Точно както при бензиновата кола, малките детайли могат да имат голямо значение какво разстояние можете да изминете с едно зареждане. Скоростта, честотата на ускоряване и спиране, пътните условия, броят на пътниците и количеството багаж, налягането в гумите и дори температурата на въздуха играят роля за пробега на автомобила.

Преминаването към електрически автомобил е по-лесно с Nissan

Преминаването към електрически автомобил е по-лесно с Nissan

Switching to electric, made easy with Nissan

Ръка, държаща смартфон, показваща приложението NissanConnect Services.

Дистанционно наблюдение

С приложението Nissan Connected Services можете да използвате телефона си като дистанционно управление за автомобила си. Това означава, че можете да го заключвате и отключвате от всяко място, да знаете къде се намира по всяко време, да регулирате температурата предварително и дори да настроите колата си да се зарежда на нощна тарифа.

Ръка, държаща смартфон, показваща приложението NissanConnect Services.

Точки за зареждане на върха на пръстите Ви

Ако имате високотехнологичен автомобил, можете да очаквате, че той се предлага с високотехнологично приложение. Приложението Nissan Charge предлага цялата необходима информация на една ръка разстояние. Намерете най-близката точка за зареждане в движение и се чувствайте уверени по целия път до Вашата дестинация.

A woman charges her car through a home-charging unit.

Разширена гаранция за батерията

Литиево-йонните батерии, които в момента се използват в електрическите превозни средства на Nissan, са изключително надеждни. В допълнение към следпродажбеното обслужване, ние предоставяме удължена гаранция от 8 години или 160 000 км за нашите батерии.

По-подробен поглед върху ползите от преминаването към електрически автомобил

По-подробен поглед върху ползите от преминаването към електрически автомобил

A closer look at the benefits of switching to an electric car

A steering wheel.

Плавно и отзивчиво задвижване

Електрическите двигатели осигуряват 100% въртящ момент, което означава плавно, мощно ускорение всеки път, без вибрации на двигателя и почти пълна тишина. Просто натиснете педала за незабавно ускорение и леко го отпуснете, за забавяне. Един педал Ви дава пълен контрол, като педалът на спирачката е запазен за бързо реагиране при спиране.

Bank notes

Ниска поддръжка, ниски текущи разходи

Първото, което ще усетите е, край на разходите за бензин. Електрическите превозни средства имат много по-малко движещи се части, което намалява разходите за поддръжка. Дори износването на спирачните накладки е по-малко, тъй като електрическите автомобили използват двигателя, за да забавят скоростта, което от своя страна захранва обратно батерията.

Clouds

Нулеви емисии

Многобройните държавни стимули правят автомобилите с нулеви емисии по-привлекателни от финансова гледна точка. Можете да се сбогувате с емисиите и да се насладите на шофиране без вина знаейки, че сте се присъединили към електрическата революция.

Открийте всички наши електрифицирани задвижвания

Открийте всички наши електрифицирани задвижвания

Discover all our electrified powertrains

Car from a bird's-eye view, driving a scenic route.

*Времето за зареждане зависи от спецификациите на зарядното устройство, вграденото зарядно устройство на автомобила, използването на Power Boost или системата за управление на мощността и начина на зареждане.

Показаните изображения и описания са с ориентировъчна цел. В някои случаи снимките са на превозни средства извън България и не изобразяват конкретен модел, клас или оферта. Показаните функции може да не са налични, да не се предлагат стандартно или да се предлагат само като опция. (срещу допълнително заплащане).

Публикуваните данни са за батерии 40kWh (Nissan LEAF) и 62kWh (Nissan LEAF e+). Времето за зареждане зависи от конкретните условия като вида и състоянието на зарядното устройство, температурата на батерията, както и околната температура в точката на употреба. Посоченото време за бързо зареждане изисква използване на бързо зарядно устройство CHAdeMO. Nissan LEAF е проектиран да издържа по-голямата част от пътуванията в ежедневието и е оборудван със защити на батерията по време на многократните сесии на бързо зареждане за кратък период от време. Времето за бързо зареждане, може да се увеличи, ако технологията за защита на батерията се активира заради висока температурата на батерията.

За да използвате услугите на NissanConnect, имате нужда от потребителски акаунт. Трябва да се регистрирате и да влезете в NissanConnect с Вашето потребителско име и парола. За да използвате безплатното приложение Nissan Connect, Ви е необходим смартфон със съвместима операционна система iOS или Android и SIM карта с опция за пренос на данни със съществуващ или отделен договор за мобилен телефон между Вас и Вашия мобилен оператор. Всички услуги са предмет на покритие на мобилната мрежа.

Свързването на мобилен телефон за използване на Nissan Connect трябва да се извършва само ако автомобилът е паркиран безопасно. Използването на системата винаги трябва да бъде в съответствие с правилата за движение. Шофьорите трябва да използват системата само когато е безопасно. Потребителите трябва да са наясно с възможността технологията за свободни ръце да отклони вниманието им от пътя, което би могло да повлияе на управлението на превозното средство.