Nissan Micra Around View Monitor in Action

чувствайте се уверени, развълнувани и свързани


Nissan Micra Intelligent Lane Intervention

Интелигентна система за поддържане лентата на движение

В случай на неволно напускане лентата на движение, без индикация от ваша страна, получавате аудио и визуално предупреждение. При липса на реакция, системата прилага леко спирачно усилие, за да ви върне обратно в лентата на движение.

 

 

Alert Icon  Предупреждава ви  

Brakes Icon  Прилага леко спирачно усилие, за да ви върне в лентата

Nissan Micra Intelligent Emergency Braking

Интелигентен спирачен асистент

Интелигентният спирачен асистент постоянно следи вашата скорост и дистанцията до автомобила пред вас и в случай на необходимост ви предупреждава да намалите скоростта. При необходимост системата прилага спирачно усилие, за да предотврати сблъсък.  При поява на пешеходец на платното системата може да ви помогне да спрете.

Nissan Micra High Beam Assist

Автоматично превключване на къси и дълги светлини

Виждате по-добре през нощта, без да заслепявате водачите срещу вас. Системата автоматично включва дългите светлини, когато са ви необходими и превключва на къси при поява на превозно средство в далечината.  


Nissan Micra Around View Monitor Parking

Интелигентен 360 градусов обзор

Изглед от птичи поглед

Интелигентната система за 360 градусов обзор разполага с 4 камери, които ви помагат да маневрирате и паркирате безпроблемно. Получавате изглед от птичи поглед на вашия автомобил и всичко около него. При необходимост може да изберете селективни екрани отпред, в страни или отзад, за да сте напълно уверени при маневриране.

 

 

Camera Icon  4 камери

 

View Icon  Изглед от птичи поглед

Nissan Micra Traffic Sign Recognition

Разпознаване на пътни знаци

С Nissan Micra е лесно да спазвате ограниченията на скоростта. Системата за разпознаване на пътни знаци следи за наличието им на пътя и изписва позволената скорост на дисплея пред вас.

Nissan Micra Blind Spot Warning

Сигнализиране за трафик в сляпата зона

Сменяйте спокойно лентите на движение. Тази система следи за наличието на трафик в слепите зони и своевременно ви предупреждава при наличието на такъв.


Nissan Micra Hill Start Assist Illustration

Асистент за потегляне по наклон

Когато сте на стръмен наклон, често зад вас има автомобил, който е притеснително блисо. За щастие, асистентът за потегляне при наклон помагада избегнете плъзването при потегляне. Той задържа спирачката активна за няколко секунди и така ви помага да потеглите плавно, натискайки педала на газта.

 

 

Brakes Icon  Прилага спирачно усилие

 

Time Icon Задържа спирачката активна за няколко секунди

Nissan Micra Intelligent Ride Control Illustration

Интелигентен контрол на возене

Неравности? Тази система изпраща кратки спирачни импулси, за да минимизира неприятните вертикални движение при преминаване през неравности, като така увеличава комфорта при пътуване.

Nissan Micra Intelligent Trace Control Illustration

Интелигентна система за следене на траекторията

За уверено справяне със завоите тази система прилага кратки спирачни усилия към вътрешните колела на автомобила, за да следвате оптималната траектория на завоя.