Nissan 370Z Roadster - изглед отгоре с отворени въздушни възглавници
Показаните снимки са примерни. В някои случаи снимки илюстрират конкретен модел, модификация или оферта, които не се предлагат в Европа. Показаните характеристики може да не се предлагат.

ЗАЩИТА ОТ ВИСОК КЛАС

Модерната система от въздушни възглавници на Nissan включва двустепенни предни въздушни възглавници с датчици на предпазните колани и сензор за анализ на пътуващите. Системата регулира скоростта на отваряне на възглавниците според силата на удара и това дали коланите са поставени. Две странични въздушни възглавници в седалките се движат заедно с Вас, когато коригирате позицията на седалките, а въздушни завеси, монтирани във вратите, предпазват главата Ви.  

КОГАТО СЕ НАЛАГА ДА СПРЕТЕ

Антиблокиращата спирачна система (ABS) „напомпва“ спирачките по-бързо, отколкото Вие бихте могли, като по този начин гарантира контрола над автомобила, предотвратявайки блокиране на колелата. Ако имате товар в багажника, електронното разпределение на спирачното усилие (EBD) регистрира допълнителното тегло и изпраща малко повече усилие към задните спирачки, като в същото време спирачният асистент (BAS) осигурява максимална спирачна сила, за да Ви помогне да спрете по-бързо. И ако се случи така, че завоят се окаже по-остър или обратно не завиете достатъчно, то системата за динамичен контрол (Vehicle Dynamic Control -VDC) може да намали силата на двигателя и да приложи спирачен натиск върху определени колела, за да Ви помогне да останете в желаната траектория.